-
Čas přípravy40 minut
-
Doba vaření7 minut
-
Porce4
-
Celkový čas30 minut
Nejlepší bramborové šišky (příloha k masu)
Nejlepší bramborové šišky jsou oblíbená příloha především k české kuchyni. Tyto bramborové válečky zastupují bramborové knedlíky v tradičních českých receptech. Šišky se dají připravit na sladký i slaný způsob. Známým jídlem jsou tyto šišky z brambor s mákem. Vyzkoušejte také naše bramborové šišky s uzeným a se špenátem.
Potřebné suroviny na šišky
- 600 g brambor (ideálně varného typu B)
- 250 g hrubé mouky + na pomoučnění
- 1 vejce
- lžička soli
Nejlepší bramborové šišky postup přípravy
- Nejprve si brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přidejte vejce, sůl, mouku a rukama vypracujte těsto, které se nelepí.
- Ze vzniklého těsta vytvarujte válečky na pomoučněné ploše a válečky poté vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut.
- Hotové bramborové válečky servírujte třeba jako přílohu k masu.
Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review