Nejlepší bramborové šišky (příloha k masu)

Nejlepší bramborové šišky (příloha k masu)
  • Čas přípravy
    40 minut
  • Doba vaření
    7 minut
  • Porce
    4
  • Celkový čas
    30 minut

Nejlepší bramborové šišky (příloha k masu)

Nejlepší bramborové šišky jsou oblíbená příloha především k české kuchyni. Tyto bramborové válečky zastupují bramborové knedlíky v tradičních českých receptech. Šišky se dají připravit na sladký i slaný způsob. Známým jídlem jsou tyto šišky z brambor s mákem. Vyzkoušejte také naše bramborové šišky s uzeným a se špenátem.

Potřebné suroviny na šišky

  • 600 g brambor (ideálně varného typu B)
  • 250 g hrubé mouky + na pomoučnění
  • 1 vejce
  • lžička soli

Nejlepší bramborové šišky postup přípravy

  1. Nejprve si brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Přidejte vejce, sůl, mouku a rukama vypracujte těsto, které se nelepí.
  3. Ze vzniklého těsta vytvarujte válečky na pomoučněné ploše a válečky poté vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 7 minut.
  4. Hotové bramborové válečky servírujte třeba jako přílohu k masu.

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.